n China, Anul Nou este cea mai importanta sarbatoare, marcat de festivaluri, desfasurare de forte si culoare. Se celebreaza anual in prima zi a calendarului chinezesc, in general la sfarsitul lui ianuarie sau inceputul lui februarie. Artificiile sunt una dintre traditiile de Anul Nou, folosite pentru a alunga spiritele rele si energiile nefaste, dar si pentru a anunta cu zgomot venirea anului nou.
O alta traditie de Anul Nou se numeste Jie Cai Ceng sau Primirea Zeilor Bogatiei si Prosperitatii. Are loc in a cincea zi a anului nou chinezesc si este celebrata cu precadere de oamenii de afaceri. Culoarea rosie este deopotriva importanta in China, reprezentand prosperitatea pentru anul nou care vine. Traditia spune ca, de Anul Nou, chinezii trebuie sa umple plicuri rosii cu bani si sa le ofere tinerilor, celor singuri sau fara loc de munca.
Traditiile de Anul Nou in China inglobeaza o serie de festivaluri si parade. Festivalul Felinarelor se sarbatoreste in a cincisprezecea zi a anului nou chinezesc. Cu aceasta ocazie, o multitudine de felinare sunt aprinse pe strazile oraselor, multe dintre ele avand forma unor animale, cu precadere forma animalului care domina anul chinezesc respectiv. Dragonul este figura proeminenta a sarbatorii Anului Nou in China. Dragonii reprezinta stramosii, dar sunt si simboluri ale fertilitatii si echilibrului.
Celebrarile Anului Nou chinezesc presupun intotdeauna, fara exceptie, prezenta mancarurilor. O multitudine de feluri de mancare, de la peste la dulciuri, sunt prezente pe mesele familiilor din China. De Anul Nou, familia si prietenii se aduna la masa din prima noapte a Anului Nou, unde vor consuma mult peste, simbol al prosperitatii.
0 comments:
Trimiteți un comentariu