Home » » Festivalul Bucatelor Sud Coreene. Ghimbirul, sosul şi pasta de soia, usturoiul, peste si legume murate

Festivalul Bucatelor Sud Coreene. Ghimbirul, sosul şi pasta de soia, usturoiul, peste si legume murate



P1010015Festivalul bucatelor sud coreene la Clubul Diplomatilor. Maestrii bucatari din Coreea de Sud au venit la Bucuresti si au preparat printre altele:
“susam-naengchae” – salată de ginseng cu sos de muştar, “bibimbap” – o mâncare pe bază de orez cu legume şi carne de vită, “baek-kimchi” – varză murată cu brânză albă, “hodu-jorim” – nuci glasate, “hobakjuk” – terci de dovleac.

Bucataria lor pe scurt:

Arome puternice: Ghimbirul, sosul şi pasta de soia, usturoiul.
Tehnici de bucatareala: Murarea legumelor şi frigerea pe grătar
Preparatele rezultate: “kimch’i”, “bulgogi”, “jeotgal” sau “namul”.
Mincaruri in functie de cele patru anotimpuri. Mâncărurile se pregătesc diferit în funcţie de anotimp si in functie de sanatatea ce-o da trupului si mintii.

  • “Bap”- orezul fiert la abur, “juk”- terciuri din cereale. Orezul se combină cu boabe de fasole, alune, dar şi cu orz sau alte cereale, pentru a-i îmbunătăţi gustul şi a-i creşte valoarea nutritivă.
  • Terciurile – “juk” – se pregătesc din orez, căruia i s-au adăugat alte ingrediente, precum rădăcină de ginseng, alune, muguri de pin, legume, bucăţele de carne de pui, muguri de fasole sau muguri de soia.
  • Supele – “guk” – şi tocanele – “jigae”. Supele tradiţionale coreene, care se pregătesc cu orez, au ca ingrediente de bază fie diferite legume, fie carne – de obicei de vită, peşte, fructe de mare.
  • Tocanele coreene sunt mai degrabă nişte supe foarte concentrate şi scăzute, al căror gust este deosebit de puternic. Cea mai cunoscută reţetă de tocană coreeană este “doenjang-jigae”, pregătită cu pastă de soia.
  • Carnea şi peştele fierte la foc mic – cel mai adesea cu sos de soia – sunt cunoscute sub denumirile de “jjim” şi “jorim”. Câteva alte ingrediente sunt adăugate în mâncare, de obicei alune, muguri de fasole sau muguri de soia şi uneori se condimentează cu ardei iute sau cu ghimbir.
  • Sau peştele şi fructele de mare murate: “jeotgal”. Fermentarea în sare a acestor produse a fost cauţionată de nevoia de a prezerva hrana pentru anotimpul rece. De obicei, se marinează scoici, creveţi, stridii, icre, dar şi măruntaie ale unor peşti sau carne de peşte.
  • Însă prin murare se pregătesc mai ales legumele – varza, în special – obţinându-se celebrele murături coreene, nelipsite de la mesele de fiecare zi şi cunoscute sub numele de “kimch’i”.
  • Clătite – “jeon” – pe lângă apă şi făină, putem să folosim ciuperci, dovleci, bucăţele de peşte uscat, stridii, ardei roşu, carne, kimch’i. Se mixează, se adaugă sare, făină, ouă şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Colţunaşii – “mandu” – pot fi umpluţi cu carne de vită, ciuperci, dovlecei, muguri de soia sau de fasole mungo, cu peşte sau cu kimch’i.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Support : Filme Coreene | Filme in Engleză | Filme in Rusă
Copyright © 2013. Azianom Filme de toate tipurile subtitrate in romana cu calitate HD - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger