Home » » Vis de Portelan

Vis de Portelan



Feng Shui Vis de PortelanCunoscut inca din antichitate pentru proprietatile deosebite pe care le are, portelanul reprezinta materialul care a dat forma celor mai importante reprezentari artistice ale culturii chinezesti.
 
‘Lutul trebuie trecut prin foc si temperaturi inalte pentru a fi transformat in portelan. Dar de indata ce este portelan, nu se mai poate transforma inapoi, in lut’, spune o veche zicala orientala, cu autor necunoscut. Cunoscut ca material de pret printre maestrii ceramicii fine, portelanul si-a conturat renumele intr-un numar considerabil de reprezentari artistice, considerate obiecte de patrimoniu in China.

Predominant in cultura populara chinezeasca, sub doua forme – fie prelucrat la temperaturi extrem de inalte, fie prelucrat la temperaturi mai scazute, portelanul joaca un rol important pentru multe dinastii. Primele vase din portelan descoperite au fost realizate in urma cu 18.000 de ani, in pestera Yuchanyan din sudul Chinei. Alte descoperiri din pestera Xianrendong si tinutul Wannian, ambele situate in provincia Jiangxi, dateaza obiecte din portelan fabricate intre anii  9.000 si 4.000 i.H.

Revolutionarea modului de prelucrare si decorare a obiectelor din portelan a avut loc in timpul dinastiei Ming, intre anii 1368 si 1644 - perioada  in care a aparut si o clasificare a portelanurilor chinezesti, in functie de materialele folosite si mai ales intrebuintarea obiectelor rezultate. Astfel, au devenit cunoscute vasele funerare Sancai, seturile de ceai Jian, vasele imperiale Ding, obiectele decorative Ru si serviciile de vesela Qingbai, fiecare diferentiindu-se prin grosimea materialelor, nivelul de opacitate si mai ales expresiile artistice folosite.

Feng Shui Market te invita sa descoperi finetea portelanurilor orientale, prezentandu-ti iscusinta maestrilor asiatici, in cinci colectii deosebite: Flowers Black & White, Effendi, Simply Asian, Bamboo Classic si Happiness. Fie ca esti sedus de elementele decorative florale, motivele traditionale indiene sau accentele ornamentale chinezesti, cele cinci colectii recontureaza delicat canoanele bunului gustiti si iti deschid usa catre expresia artistica de neegalat a acestei stravechi traditii.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Support : Filme Coreene | Filme in Engleză | Filme in Rusă
Copyright © 2013. Azianom Filme de toate tipurile subtitrate in romana cu calitate HD - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger