Home » » 5 Centimeters per Second

5 Centimeters per Second

5 Centimeters per Second
Numărul de Episoade este de 3
Creat de: ADV FilmsL, Bandai EntertainmentL, CoMix Wave
Gen:  Drama, Romantic, Viata
Durata pe Episod este de 10-22 de minute
Tipul este: Film
Acest anime a fost creat pe data de 11 Februarie 2007

Tohno Takaki și Shinohara Akari, doi foarte apropiați prieteni și colegi, sunt despărțiți când familia lui Akari se mută într-o altă regiune a Japoniei din cauza slujbei. În ciuda separării, ei continuă să păstreze legătura prin scrisori. Când Takaki află că familia lui se mută de asemenea, decide să se întâlnească cu Akari pentru o ultimă dată.

În timp ce anii trec, ei merg fiecare pe drumul lui, iar distanța dintre ei crește și contactul dintre ei dispare. Totuși, continuă să-și amintească unul de celălalt și de timpul pe care l-au petrecut împreună, întrebându-se dacă vor mai avea șansa să se întâlnească încă o dată.

REVIEW:

"Ai tânjit vreodată după cineva?
Ai visat vreodată pe cineva?
Ai atins „scânteia”, dar ai pierdut legătura?
Te-ai simțit atât de cald, în timp ce lumea se răcea?
Te-ai îndrăgostit la fel de repede ca și florile căzând din pom?
*
Atât de repede te îndrăgostești.”

        În jurul acestor mici, dar foarte interesante întrebări, se învârte ideea de bază a filmului nostru, intitulat: "Cinci centimetri pe secundă”, ce semnifică viteza aproximativă cu care petalele florilor de cireș ating primăvara, când ele se scutură, pământul. De asemenea, petalele capătă un sens metaforic, reprezentând oamenii, ritmul alert al vieții acestora, și modul în care încep un drum împreună, dar în bătaia vântului, plini de iluzii, sunt purtați pe căi separate.
        Filmul este împărțit în 3 secvenţe: "Povestea Florilor de Cireș”, "Cosmonaut” și "5 centimetri pe secundă”. Fiecare dintre aceste părți, reprezintă viața unui tânăr pe nume Tohno Takaki, și modul în care acesta se lupta cu sentimentele sale pentru prietena lui cea dragă, din copilărie. Pe măsură ce timpul trece, sentimentele încep să dispară, dar tânărul pare incapabil să treacă peste această dragoste. Un film superb, despre prietenie și dragoste, despre diferitele moduri prin care acestea pot fi manifestate, despre așteptare și dorință, despre timp, despre cunoaștere. O dramă sublimă, despre o iubire imposibilă, singurul obstacol în calea ei fiind distanța, iar mai apoi, așteptarea. Filmul a mai fost intitulat și "un lanț de povestiri scurte, despre distanța lor”, și sinceră să fiu, nu mă pot gândi la ceva mai superb intitulat, fără ca nu cumva să spulber misterul acestuia.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Support : Filme Coreene | Filme in Engleză | Filme in Rusă
Copyright © 2013. Azianom Filme de toate tipurile subtitrate in romana cu calitate HD - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger