Home » » Dinastia Goryeo: Imparatul Hyejong

Dinastia Goryeo: Imparatul Hyejong

Image and video hosting by TinyPic
Imparatul Hyejong (912 – 945, a domnit in perioada 943 – 945) a fost al doilea monarh al Dinastiei Goryeo din Coreea. El a fost precedat de Imparatul Taejo si succedat de Imparatul Jeongjong I al Dinastiei Goryeo.
Date generale
Wang Mu a fost fiul Imparatului Taejo si al celei de-a doua sotii a acestuia, Regina Janghwa, cu care s-a casatorit in timp ce slujea in Na-Ju ca general al Regatului Goguryeo Tarziu, sub domnia Regelui Gung Ye. Din cauza ca familia mamei sale era nesemnificativa din punct de vedere politic, Wang Mu nu a detinut decat putina putere. In anul 921, Wang Mu a fost proclamat Print Mostenitor si Succesor Regal datorita sprijinului oferit de Generalul Bak Sul-Hui. La putin timp dupa ce a fost numit Print Mostenitor, Wang Mu si-a urmat tatal in lupta impotriva Regatului Hubaekje si a jucat un rol major in numeroase victorii. In anul 943, dupa moartea tatalui sau, Wang Mu a devenit rege.
Domnia
Domnia Regelui Hyejong a fost marcata de puternice conspiratii si lupte pentru putere intre fii lui Taejo. Prima conspiratie a fost condusa de Printii Wang Yo si Wang So, fii Regelui Taejo si ai celei de-a treia consoarta a acestuia, Regina Sinmyeongsunseong din clanul Chungju Yu, care posedau o influenta politica considerabila. Dupa realizarea acestei conspiratii, Hyejong a fost avertizat de Wang Gyu. Vazand ca regele nu face niciun efort pentru a opri conspiratia celor doi printi, Wang Gyu si-a propus sa-l aseze pe tron pe nepotul sau.
Moartea
Imparatul Hyejong a murit in anul 945, in al doilea an al domniei sale. Se spune ca moartea sa a fost cauzata de boala, dar multi istorici au ajuns la concluzia ca regele a fost ucis chiar de fratii sai vitregi, So si Yo, datorita faptului ca Printul Yo a urmat la tron fiind ales de savantii-oficiali, si nu prin intermediul lui Hyejong.
Familia
Tata: Imparatul Taejo
Mama: Imparateasa Janghhwa
Consoarte:
1. Imparateasa Euihwa
2. Doamna Gwangjuwon
3. Doamna Chengjuwon
4. Doamna Lee Ae-Joo
Copii:
1. Printul Heunghwa
2. Doamna Gyeonghwaone
3. Printesa Jeongheon
4. Printul Mostenitor Je
5. Doamna Myeonghye
Urmeaza Imparatul Jeongjong.
Sursa: Wikipedia

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Support : Filme Coreene | Filme in Engleză | Filme in Rusă
Copyright © 2013. Azianom Filme de toate tipurile subtitrate in romana cu calitate HD - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger