Home » » Dinastia Goryeo: Imparatul Jeongjong 2

Dinastia Goryeo: Imparatul Jeongjong 2

Image and video hosting by TinyPic
Imparatul Jeongjong (923 – 949) (a domnit in perioada 946 – 949) a fost al treilea monarh al Dinastiei Goryeo din Coreea. El a fost precedat de Imparatul Hyejong si succedat de Imparatul Gwangjong al Dinastiei Goryeo.
Date generale
Printul Wang Yo a fost al doilea fiu al Imparatului Taejo, fondatorul regatului. Mama sa a fost Imparateasa Sinmyeongsunseong, fiica unui nobil din regiunea Chungju, Yu Geung-dal.
Domnia
Printul Wang Yo a devenit monarh dupa ce fratele sau vitreg, Imparatul Hyejong, a murit. El a hotarat ca puterea rudelor prin alianta cu Familia Regala sa fie redusa, inclusiv puterea aristocratilor Wang Gyu si Pak Sul-hui. Cu toate acestea, lipsit de sprijinul elitelor Gaegyeong, Imparatul Jeongjong a fost incapabil sa intareasca substantial tronul.
In anul 946, 70.000 de saci plini cu cereale din depozitele regale au fost folositi pentru a sprijini budismul in tara. In anul 947, Imparatul Jeongjong a construit cetatea din Pyongyang si a denumit-o Capitala Tarii de Vest. El a dorit sa mute capitala de la Gaegyeong in Pyongyang, dar dorinta sa nu a avut succes.
Familia
Tata: Imparatul Taejo
Mama: Imparateasa Sinmyeongsunseong
Consoarte:
1. Imparateasa Mungong
2. Imparateasa Munseong
3. Doamna Cheongjunamwon
Copii:
1. Printul Gyeongchunwon, primul fiu al sau cu Imparateasa Munseong
2. O printesa necunoscuta
Imparatul Jeongjong a murit in anul 949, la varsta de 26 de ani. El a fost succedat de fratele sau, Imparatul Gwangjong.
Sursa: Wikipedia

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Support : Filme Coreene | Filme in Engleză | Filme in Rusă
Copyright © 2013. Azianom Filme de toate tipurile subtitrate in romana cu calitate HD - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger