Home » » Regii dinastiei Goguryeo – Regele Yangwon

Regii dinastiei Goguryeo – Regele Yangwon

Regele Yangwon al Goguryeo (d. 559) a domnit între anii 545 şi 559 şi a fost al 24-lea conducător al celui mai nordic regat. A fost fiul cel mare al regelui Anwon, predecesorul său. În timpul domniei sale, Goguryeo a devenit tot mai slab şi a fost obligat să ia măsuri urgente de blocare a invaziilor străine, şi în final a pierdut regiunea Seulului de azi în faţa alianţei formate din Baekje şi Shilla.
Image and video hosting by TinyPic
Relicve Goguryeo
A fost numit moştenitor al tronului în anul 533, al treilea de domnie al tatălui său. Deşi era moştenitorul de drept, nu a reuşit decât cu greu să-şi asume puterea după moartea regelui Anwon. Anwon a avut trei neveste, şi pentru că prima nu a reuşit să nască un fiu, celelalte două s-au luptat să-şi aşeze fiii pe tronul ţării. Suporterii lui Yangwon au reuşit să câştige lupta politică şi militară şi astfel acesta a reuşit să-şi asume tronul.
Pregătindu-se pentru război, în 547, regele Yangwon a reconstruit fortăreaţa Baegam şi a reparat fortăreaţa Sin. În 548 a trimis 6000 de soldaţi către fortăreaţa Doksan a regatului Baekje dar generalul Ju Jin al Shillei a condus o armată de ajutor şi Goguryeo a dat greş. În 550 Baekje a invadat şi distrus fortăreaţa Dosal a regatului nordic, Goguryeo a contraatacat şi a distrus fortăreaţa Geumhyeon a duşmanilor, dar Shilla a profitat de asta pentru a mai asedia două castele a Goguryeo-ului.
În 551, imperiul Gokturks aflat în creştere evidentă a invadat dinspre Asia Centrală şi a încercat să pună stăpânire pe fortăreaţa Sin; nereuşind, au atacat Baegam. Ca răspuns, Yangwon l-a trimis pe generalul Go Heul cu trupe în număr de 10000 împotriva acestora, şi au omorât şi capturat 1000. În acelaşi an Shilla a invadat din nou şi a capturat zece districte a Seolului de azi. În 552 a fost construită fortăreaţa Jangan iar în 554 forţele lui Yangwon au atacat Ungcheonul din Baekje din nou fără sorţi de izbândă.
Trei ani mai târziu Yangwon l-a desemnat pe prinţul Go Yang-seong moştenitor al tronului. În luna zecea a aceluiaşi an, comandantul Gan Juri al fortăreţei Hwando a condus o rebeliune care a dat greş şi el a fost executat. Regele Yangwon a murit în 559 după 15 ani de domnie.
Image and video hosting by TinyPic
Ruine ale unui turn de veghere din fortăreţa Hwando
În timpul domniei lui Yangwon, muzicianul Wang Sang-ak, celebru pentru inventarea instrumentului Geumungo, a fost prim-ministru. Deşi el ştia să cânte, să interpreteze la instrumente muzicale, şi să danseze, era priceput şi la politică.
Image and video hosting by TinyPic
La tron a urmat Go Yang-seong care devenea regele Pyeong-won.
Sursa: Wikipedia

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Support : Filme Coreene | Filme in Engleză | Filme in Rusă
Copyright © 2013. Azianom Filme de toate tipurile subtitrate in romana cu calitate HD - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger