Home » » Regii dinastiei Goguryeo – Regele Pyeongwon

Regii dinastiei Goguryeo – Regele Pyeongwon

Regele Pyeongwon al Goguryeo a fost al 25-lea monarh al acestei dinastii, şi a domnit între anii 559 şi 590. Aceşti ani de domnie sunt în mare parte exacţi, aşa căzând de acord istoricii asupra lor, dar anul de naştere al regelui nu se cunoaşte cu certitudine. Se ştie că a fost fiul cel mare al regelui Yangwon (predecesorul său), şi a devenit prinţ moştenitor în anul 557, cu doi ani înainte de a-şi asuma pe deplin puterea. Era priceput la călărit şi la trasul cu arcul şi foarte curajos.
Image and video hosting by TinyPic
Până la venirea lui la conducerea ţării, puterea regală fusese deja căzută în mâinile aristocraţiei. Îngrijorat pentru oamenii săi, regele a încurajat agricultura şi sericicultura (creşterea viermilor de mătase), reducând în acelaşi timp luxul bucătăriei regale.
Image and video hosting by TinyPic
A menţinut relaţii tensionate dar relativ paşnice cu confederaţia Gokturks (nomadici din Eurasia Centrală medievală) şi cu diferitele dinastii chineze, şi a purtat bătălii scurte cu dinastia Zhou de Nord în peninsula Liaodong în anul 577. Când dinastia Sui (cea care a urmat dinastiei Zhou de Nord) a unificat China, regele Pyeongwon s-a pregătit pentru războiul iminent.
Graniţa sudică cu celelalte două regate coreene era în siguranţă, mai ales că alianţa Baekje-Shilla luase sfârşit.
Domnia lui Pyeongwon a luat sfârşit în 590, care se presupune a fi şi anul morţii sale, dar nu există nici un document sau izvor care să ateste acest fapt.
La tron a urmat fiul său cel mare, care devenea regele Yeong-yang.
Sursa: Wikipedia

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Support : Filme Coreene | Filme in Engleză | Filme in Rusă
Copyright © 2013. Azianom Filme de toate tipurile subtitrate in romana cu calitate HD - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger