Home » » Dinastia Goryeo: Imparatul Sukjong

Dinastia Goryeo: Imparatul Sukjong

Image and video hosting by TinyPic
Imparatul Sukjong (a domnit in perioada 1095 – 1105) a fost al cincisprezecelea conducator al Dinastiei Goryeo din Coreea. El a fost precedat de Imparatul Heonjong si succedat de fiul sau, Imparatul Yejong.
Date generale
Printul Wang Hui s-a nascut in anul 1054. El a fost fratele mai mic al Imparatului Sunjong. Sotia sa a fost doamna Myeongui, fiica lui Yu Hong.
Image and video hosting by TinyPic
Domnia
Printul Wang Hui a urcat pe tron in anul 1095, la varsta de 41 de ani, imediat dupa abdicarea tanarului sau nepot, Heonjong. Prin urmare, el a devenit al cincisprezecelea monarh al Dinastiei Goryeo, sub numele de Imparatul Sukjong.
In timpul domniei, noul imparat a supravegheat diverse inovatii interne, inclusiv distribuirea primelor monede de alama din tara (in anul 1102) si construirea noii Capitale din Sud (Namgyeong, astazi Seul).
Image and video hosting by TinyPic
Cu toate acestea, el s-a confruntat, de asemenea, cu amenintari din afara teritoriului, inclusiv cu invazia petrecuta in anul 1104 a triburilor din nord, Jurchen. Imposibil de respins prin forta, Imparatul Sukjong l-a trimis pe Generalul Yun Gwan sa apere statul.
Image and video hosting by TinyPic
Generalul Yun Gwan
Armata generalului a devenit cunoscuta sub numele de Byeolmuban si a constat din trei divizii separate. Insa Imparatul Sukjong a murit in anul urmator, la varsta de 54 de ani, dupa 10 ani de domnie, in drum spre Capitala din Vest, Pyongyang.
Imparatul Sukjong a fost succedat de fiul sau, Printul Wang U, care a devenit cunoscut sub numele de Imparatul Yejong.
Titluri regale
1. Marchiz de Gyerim (1065 – 1077)
2. Duce de Gyerim (1077 – 1095)
3. Imparat al Goryeo (1095 – 1105)
Sursa: Wikipedia

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Support : Filme Coreene | Filme in Engleză | Filme in Rusă
Copyright © 2013. Azianom Filme de toate tipurile subtitrate in romana cu calitate HD - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger