Home » » Arborele genealogic al familiei regale din Baekje

Arborele genealogic al familiei regale din Baekje

Un subiect interesant de dezbatere în timpul difuzării serialului „Regele Geunchogo” a fost cel legat de numele personajelor din cele două ramuri ale familiei regale a Baekje, care îşi disputau succesiunea la tron. Prin urmare, m-am gândit să realizez un „arbore genealogic” care să facă puţină lumină şi să arate pe ce se bazau pretenţiile fiecărei ramuri.
Arborele genealogic este cel real, aşa cum reiese din scrierile vremii care au ajuns până la noi, de la început până la Regii Biryu, respectiv Gye (un punct controversat în prezent este dacă Regele Biryu a fost într-adevăr fratele Regelui Saban, anumiţi istorici considerând că ar fi putut fi vărul sau nepotul acestuia). Apoi, pe lângă personajele istorice ca Yeogu (Regele Geunchogo) sau fiul său Yeogusu (Regele Geungusu), l-am completat cu personajele fictive care apar în serial. Yeochan, Yeosan, Yeohwi, Yeomong, Yeohwa, Yeomin, Yeomun, Yeogeun sau Yeogwang nu sunt personaje a căror existenţă să fie atestată istoric, dar au contribuit din plin la un scenariu mult mai interesant – şi cu siguranţă ar fi putut exista.
Unul dintre motivele pentru care au apărut în serial a fost cel de a ilustra mai bine lupta pentru tron dintre cele două ramuri ale familiei regale, care era o problemă reală în Baekje în urma accederii la tron a Regelui Goi, cel de-al doilea fiu al Regelui Gaeru. Odată creat un precedent, pretenţiile fiilor mai mici puteau fi considerate întemeiate, iar conflictele deveneau aproape garantate prin existenţa mai multor fii.
Numele de familie al dinastiei regale din Baekje era Buyeo sau Bu Yeo, dar, pentru uşurarea exprimării, în serial a fost folosit doar Yeo, după o scurtă explicaţie în primele episoade. De asemenea, cu toate că Yeohwa a fost un personaj foarte interesant şi putem spune că i se datorează o mare parte din succesul serialului, se pare că mama lui Yeogusu a făcut parte din clanul Jin, iar acesta nu a crescut departe de palat, ci a avut o viaţă obişnuită pentru un prinţ.
Aceste câteva libertăţi sunt însă obişnuite şi chiar necesare pentru o dramă, mai ales că, având în vedere perioada când are loc acţiunea, este foarte greu de găsit surse care să prezinte integral sau fidel evenimentele. Putem spune, prin urmare, că serialul îşi păstrează valoarea aproape documentară, reuşind să pună în faţa ochilor noştri istoria veche a Coreei cu minuţiozitate şi verosimilitate şi valorificând în mod exemplar izvoarele istorice care au supravieţuit acelor vremuri tulburi, în care una din marile probleme ale istoriografiei era alterarea sau distrugerea cronicilor de învingători.
Sper ca acest arbore genealogic să le fie de folos celor care au urmărit cu interes serialul şi nu numai lor. Puteţi găsi portrete mai detaliate ale regilor care apar în această dramă în următoarele articole:http://koreafilm.ro/blog/2010/11/regele-biryu-39501/, http://koreafilm.ro/blog/2010/11/regele-gye-39507/,http://koreafilm.ro/blog/2010/11/regele-geunchogo-1-39642/, http://koreafilm.ro/blog/2010/11/regele-geungusu-39654/.
Surse: wikipedia

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Support : Filme Coreene | Filme in Engleză | Filme in Rusă
Copyright © 2013. Azianom Filme de toate tipurile subtitrate in romana cu calitate HD - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger